Vuoden kiireettömin juhla on pian täällä. Ja niin myös Eliten perinteinen joululounas. Kutsu koolle ystävät tai työkaverit ja varaa pöytäsi ajoissa. Jouluinen menu tarjoillaan pöytiin lounasaikaan arkisin klo 16 saakka 9. – 20.12.2024 välisenä aikana. Kolmen ruokalajin menun lisäksi lounaslistalta löytyy erikseen tilattavia annoksia.
MENU 52€ / KASVISMENU 50€
ALKURUOKALAUTANEN KALALLA
Fenkolilla ja tillillä marinoitua silakkaa
Piparjuurella maustettuja katkarapuja ja itse leivottua mallas-siemenleipää
Tyrnigraavattua lohta, mummon kurkkuja ja vuolukermaa
Metsäsienisalaattia
Tilliperunaa
TAI
KASVISALKURUOKALAUTANEN
Porkkanaterriiniä ja rakuunakastiketta
Paahdettua päärynää ja pähkinää
Fetajuustoa ja humusta sekä itse leivottua mallas-siemenleipää
Metsäsienisalaattia
Tilliperunaa
***
PÄÄRUOKAVAIHTOEHDOT
Paahdettu manteli-sherryrisotto ja paprikaa
Lipeäkalaa, valkokastiketta ja keitinperunoita (valmistusaika 25 min)
Hiillostettua siikaa, kermaan muhennettua perunaa ja fenkolikastiketta
Omenaglaseerattua porsaankylkeä, haudutettua punakaalia ja calvadoskastiketta
***
JÄLKIRUOKANA
Suklaaviikunakakkua ja rommilla maustettua mascarponevaahtoa
Kolmen ruokalajin menun lisäksi lounaslistalta löytyy erikseen tilattavia annoksia.
ALKURUOAT
Alkuruokalautanen kalalla 18
Fenkolilla ja tillillä marinoitua silakkaa
Piparjuurella maustettuja katkarapuja ja itse leivottua mallas-siemenleipää
Tyrnigraavattua lohta, mummon kurkkuja ja vuolukermaa
Metsäsienisalaattia
Tilliperunaa
Kasvisalkuruokalautanen 16
Porkkanaterriiniä ja rakuunakastiketta
Paahdettua päärynää ja pähkinää
Fetajuustoa ja humusta sekä itse leivottua mallas-siemenleipää
Metsäsienisalaattia
Tilliperunaa
Vihreä salaatti, paahdettuja siemeniä ja talon vinaigrette 7
Samettista punajuurikeittoa ja vuohenjuustomoussea 14
KLASSIKOT
Lohikeittoa ja paahdettua ruisleipää 16 / 19
Vovan Vorschmack 16 / 19
Tauno Palon kermasipulipihvi naudan ulkofileestä ja paistettuja perunoita 31
(pihvin vaihtaminen sisäfileeseen + 8€)
PÄÄRUOAT
Paahdettu manteli-sherryrisotto ja paprikaa 22
Lipeäkalaa, valkokastiketta ja keitinperunoita (valmistusaika 25 min) 25
Hiillostettua siikaa, kermaan muhennettua perunaa ja fenkolikastiketta 28
Omenaglaseerattua porsaankylkeä, 25 haudutettua punakaalia ja calvadoskastiketta
JÄLKIRUOAT
Suklaaviikunakakkua ja rommilla maustettua mascarponevaahtoa 12
Crème Brûlée 14
Flickan – Tyttö seinältä 15
Vaniljajäätelöä, lakkaa ja kinuskia mantelikorissa
Kotimaisia juustoja, kurpitsansiemenkeksiä ja karviaishilloketta 15
+ lasi talon Tokajia (6cl) +6
Irish Coffee 13
Jäätelöt ja sorbetit 6 / 9