À la Carte

19.3.-3.6.2025
Ravintola Elite on todellinen klassikko myös ruokalistaltaan ja vaalimme reseptejä, jotka ovat säilyneet listallamme jo vuosikymmenten ajan. Klassikkolistaltamme löytyvät mm. suuren suosion kerännyt lohikeitto ”Jaren suosikki ”, Tauno Palon kermainen sipulipihvi ja entisen ovimehemme Vovanin mukaan nimetty Vovan Vorschmack. Klassikkoannosten lisäksi tarjoilemme kausittain vaihtuvia, sesonkien parhaita makuja. Alkuvuodesta menua täydentävät perinteiset blinit sekä liekitysviikot, jotka tuovat tunnelmaa talven kaamokseen.
Taiteilijamenu
Fenkolikeittoa ja sipuli-mallasmurua
Viinisuositus: Perlage Pinot Grigio, Perlage, Veneto, Italia 8,20 / 49
***
Paistettua kuhaa, palsternakkapyreetä, varhaiskaalia ja mätivoikastiketta
57 €
Viinisuositus: Petit Chablis, Moillard, Bourgogne, Ranska 10,20 / 62
TAI
Tauno Palon kermasipulipihvi naudan ulkofileestä ja paistettuja perunoita
56 €
Pihvin vaihtaminen sisäfileeseen +8€
Viinisuositus: Conde Vimioso Sommelier Edition, Falua, Tejo, Portugali 11 / 66
***
Eliten ikiklassikko - Crème brûlée
Viinisuositus: Huxelrebe Auslese Bio Lorenz, Rheinhessen, Saksa 13 / 8 cl
Kasvismenu
Tilattavissa myös vegaanisena50 €
Fenkolikeittoa ja sipuli-mallasmurua
Viinisuositus: Perlage Pinot Grigio, Perlage, Veneto, Italia 8,20 / 49
***
Perunagnoccheja, salviavoita ja grillattua savutofua
Viinisuositus: Nicodemi Terrana Trebbiano 2023, Abruzzo, Italia 9,80 / 59
***
Crème Brûlée
(vegaaninen versio valmistettu kookosmaidosta)
Viinisuositus: Huxelrebe Auslese Bio Lorenz, Rheinhessen, Saksa 13 / 8 cl
Alkuruoat
Vihreä salaatti, paahdettuja siemeniä ja talon vinaigrette 7 €
Fenkolikeittoa ja sipuli-mallasmurua14 / 19 €
Lämminsavulohirillette, paistettua briossia ja mummon kurkkuja17 €
Härkätartar, dijonmajoneesia, rapeaa maa-artisokkaa ja parmesaania
Ranskalaiset +6 €
20 / 30 €
Etanat persilja-valkosipulivoissa15 €
Herkkutatit persilja-valkosipulivoissa 14 €
Klassikot
Lohikeittoa ja paahdettua ruisleipää ”Jaren suosikki ”16 € / 19 €
Paistettuja silakoita, perunamuhennosta ja tillivoisulaa23 €
Tauno Palon kermasipulipihvi naudan ulkofileestä ja paistettuja perunoita

Pihvin vaihtaminen sisäfileeseen +8€
31 €
Loirin perinteikäs läskisoosi.

Pitkään haudutettua sianlihakastiketta ja tuppiperunoita, maustekurkkua ja etikkapunajuurta
22 €
Vovan Vorschmack (sis. kala)16 / 19 €
Pääruoat
Perunagnoccheja, salviavoita ja grillattua savutofua24 €
Paistettua naudanmaksaa, rapeaa pekonia, puikulapyreetä, kermaista Jaloviina-kastiketta ja puolukkaa25 €
Paistettua kuhaa, palsternakkapyreetä, varhaiskaalia ja mätivoikastiketta32 €
Haukiwallenberg, herne-perunapyreetä ja kermaista rapukastiketta26 €
Härän sisäfilee, grillattua sydänsalaattia, rapeaa pekonia ja Caesar-kastiketta (sis. kala)

Ranskanperunat ja Bearnaisekastike +7€
34 €
Jälkiruoat
Eliten ikiklassikko - Crème Brûlée (tilattavissa myös vegaanisena)14 €
Sitruuna-marenkitartaletti ja vadelmaa14 €
Suklaata ”Sacher”
Tummaa suklaata kolmella tapaa ja aprikoosia
14 €
Flickan – Tyttö seinältä
Vaniljajäätelöä, mantelikeksiä, lakkaa ja kinuskia
15 €
Kotimaisia juustoja, kurpitsansiemenkeksiä ja raparperihilloketta
+ 6 cl talon Tokajia
13 €
+6 €
Jäätelöt/Sorbetità 6 €
Jäätelö/Sorbettiannos
(kaksi kauhallista oman valinnan mukaan)
9 €
Pidätämme oikeuden hintojen muutoksiin.
Lasten menu
Lohikeittoa ja paahdettua ruisleipää15 €
Päivän kalasaalis15 €
Lasten lehtipihvi, ranskalaisilla tai perunamuusilla15 €
Lisäperunat5 €
Vanhan ajan vanilja-, mansikka- tai
suklaajäätelö, pallo valintasi mukaan


Kastikevaihtoehtoina
suklaa-, toffee- tai mansikkakastike
6 €

Liity Elite-klubiin!

Raapusta sähköpostiosoitteesi tähän ja ole osa Elite-klubia.

Elite-klubilaisena kuulet ensimmäisten joukossa uusista menuista, tapahtumista, Eliten kuulumisia ja herkullisista klubieduista!

Sähköpostiosoitteesi:*


Ajankohtaiset & tapahtumat

#
$