À la Carte

11.9.2024 - 7.1.2025
Ravintola Elite on todellinen klassikko myös ruokalistaltaan ja vaalimme reseptejä, jotka ovat säilyneet listallamme jo vuosikymmenten ajan. Klassikkolistaltamme löytyvät mm. suuren suosion kerännyt lohikeitto ”Jaren suosikki ”, Tauno Palon kermainen sipulipihvi ja entisen ovimehemme Vovanin mukaan nimetty Vovan Vorschmack. Klassikkoannosten lisäksi tarjoilemme kausittain vaihtuvia, sesonkien parhaita makuja. Alkuvuodesta menua täydentävät perinteiset blinit sekä liekitysviikot, jotka tuovat tunnelmaa talven kaamokseen.
Taiteilijamenu
Samettista punajuurikeittoa ja vuohenjuustomoussea
Viinisuositus:Elite Art Wine Pinot Noir, Pfalz, Saksa 11 / 66
***
Hiillostettua taimenta, sitruunaperunapyreetä ja rapukastiketta
56 €
Viinisuositus: Petit Chablis, Bourgogne, Ranska 10,20 / 62
TAI
Tauno Palon kermasipulipihvi naudan ulkofileestä ja paistettuja perunoita
57 €
Pihvin vaihtaminen sisäfileeseen +8€
Viinisuositus: Conde Vimioso Sommelier Edition, Falua, Tejo, Portugali 11 / 66
***
Eliten ikiklassikko - Crème brûlée
Viinisuositus: Huxelrebe Auslese Bio Lorenz, Rheinhessen, Saksa 13 / 8 cl
Kasvismenu
Tilattavissa myös vegaanisena50 €
Samettista punajuurikeittoa ja vuohenjuustomoussea
Viinisuositus: Elite Art Wine Pinot Noir, Pfalz, Saksa 11 / 66
***
Retikkafondant, kuningasvinokasta ja paahdettua sipulipyreetä
Viinisuositus: Finca La Capilla Rueda Blanco, Espanja 10,20 / 62
***
Crème Brûlée
(vegaaninen versio valmistettu kookosmaidosta)
Viinisuositus: Huxelrebe Auslese Bio Lorenz, Rheinhessen, Saksa 13 / 8 cl
Alkuruoat
Vihreä salaatti, paahdettuja siemeniä ja talon vinaigrette 7 €
Fenkolilla maustettua lohitartaria, fenkolia ja piparjuurikreemiä17 €
Samettista punajuurikeittoa ja vuohenjuustomoussea 14 / 19 €
Riimikaritsaa, pikkelöityjä suppilovahveroja, puolukkaa ja vuolukermaa18 €
Etanat timjamivalkosipulivoissa 15 €
Herkkutatit timjamivalkosipulivoissa 14 €
Klassikot
Lohikeittoa ja paahdettua ruisleipää ”Jaren suosikki ”16 € / 19 €
Paistettuja silakoita, perunamuhennosta ja tillivoisulaa23 €
Tauno Palon kermasipulipihvi naudan ulkofileestä ja paistettuja perunoita
Pihvin vaihtaminen sisäfileeseen +8€
31 €
Loirin perinteikäs läskisoosi.
Pitkään haudutettua sianlihakastiketta ja tuppiperunat.
22 €
Vovan Vorschmack16 / 19 €
Pääruoat
Retikkafondant, kuningasvinokasta ja paahdettua sipulipyreetä24 €
Paistettua naudanmaksaa, selleripyreetä, konjakkikermakastiketta ja puolukkaa25 €
Hiillostettua taimenta, sitruunaperunapyreetä ja rapukastiketta 29 €
Paistettuja kampasimpukoita ja suppilovahverorisottoa32 €
Naudan sisäfileepihvi, Cafe de Paris voita ja parmesaanikroketti (Huomioittehan, että maustevoi sisältää kalaa).39 €
Jälkiruoat
Eliten ikiklassikko - Crème Brûlée (tilattavissa myös vegaanisena)14 €
Hunajakakkua, rosmariinilla maustettua omenaa ja vaniljakermaa13 €
Tyrni-valkosuklaapannacotta ja mantelikeksiä14 €
Flickan – Tyttö seinältä
- Vaniljajäätelöä, lakkaa ja kinuskia mantelikorissa (Eliten klassikko)
15 €
Kotimaisia juustoja, kurpitsansiemenkeksiä ja karviaishilloketta
+ 6 cl talon Tokajia
15 €
+6 €
Jäätelöt/Sorbetità 6 €
Jäätelö/Sorbettiannos
(kaksi kauhallista oman valinnan mukaan)
9 €
Pidätämme oikeuden hintojen muutoksiin.
Lasten menu
Lohikeittoa ja paahdettua ruisleipää15 €
Päivän kalasaalis15 €
Lasten lehtipihvi, ranskalaisilla tai perunamuusilla15 €
Lisäperunat5 €
Vanhan ajan vanilja-, mansikka- tai
suklaajäätelö, pallo valintasi mukaan

Kastikevaihtoehtoina
suklaa-, toffee- tai mansikkakastike
6 €

Liity Elite-klubiin!

Raapusta sähköpostiosoitteesi tähän ja ole osa Elite-klubia.

Elite-klubilaisena kuulet ensimmäisten joukossa uusista menuista, tapahtumista, Eliten kuulumisia ja herkullisista klubieduista!

Sähköpostiosoitteesi:*


Ajankohtaiset & tapahtumat

#
$